Dél-francia impressziók

La Toulousaine

La Toulousaine

Montpellier jazz

2016. december 05. - Szilvi89

Nem kellett várni az első kellemes élményre Franciaországban, ami a Montpellier-i vasútállomáson ért: volt kitéve egy zongora, amin bárki játszhatott, és szerencsére játszottak is, pár fiatal, Django Reinhardt szerű jazz-t játszott, (nem tudom, hogy pont az volt-e, de a Minor Swing-jéhez hasonlított) nagyon jólesett hallgatni, az akkor már eléggé elcsigázott énemet teljesen feltöltötte, úgyhogy vigyorogva szálltam fel a Toulouseba tartó vonatra. Az élményhez hozzájárult, hogy mindenki nagyon segítőkész volt, akár bőröndcipelésről, akár - a meglehetősen akadozó franciámmal - infókérésről volt szó. 

dsc_0066_1.JPG

Mediterrán hangulat a monpellier-i állomáson

dsc_0065_1.JPG

Az említett zongora

Szerencsére minden állomáson van (működő!) lift, ami lényegesen megkönnyítette az egy lány - két bőrönd felállást, és szerencsésen megérkeztem Toulousba is. Amit még meg kellett szokni, hogy a francia vasútállomásokon nem számmal, hanem betűkkel vannak jelölve a sínek, ez elsőre egy kicsit összezavart, de miután megszokja az ember, már könnyű megtalálni, hogy melyik vonat honnan megy.

Összességében jó volt az utam, de ez a montpellier-i etap nagyon feldobta, szeretnék oda mihamarabb visszamenni, ott már nagyon mediterrán a hangulat, pálmafák, tenger, nem semmi volt ezt így télen látni :)

Pluszban beteszek Djangoról egy wikipédiát, érdemes utánanézni, nem semmi kaliber volt. Rövid élete alatt (43 évet élt) hatalmas hatást tett a jazzre, Woody Allen is nagy rajongója, de olyan filmekben is hallható, mint A Mátrix, Csokoládé, Aviátor, Kate és Leopold, Gattaca. Tiszteletére évente rendeznek jazzfesztivált Samoine-sur-Seine városában.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Django_Reinhardt

És itt egy kis hallgatnivaló:

https://www.youtube.com/watch?v=VpmOTGungnA&index=3&list=RD0TmiDC_a6ss

Jazzel teli szép napot mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://la-toulousaine.blog.hu/api/trackback/id/tr1912024269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása